Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

CEYHAN’DA BİR İLK

CEYHAN’DA BİR İLK

-CEYHAN BELEDİYESİ PANDEMİ SÜRECİNDE PSİKOLOJİK DESTEK HİZMETİ VERİYOR

CEYHAN’DA BIR ILK

-CEYHAN BELEDIYESI PANDEMI SÜRECINDE PSIKOLOJIK DESTEK HIZMETI VERIYOR

 

Ceyhan Belediyesi pandemi sürecinde yasanan sosyal izolasyon nedeniyle kaygi bozuklugu ya da aile bireyleri ile uzun sür bir arada kalmaktan kaynaklanan problemler nedeni ile yardima ihtiyaç duyan vatandaslar için psiko-sosyal destek ekibi kurdu.

 

Ceyhan Belediye Kadin ve Aile Isleri Müdürlügü tarafindan yürütülen proje ile; ilçe sinirlari içinde yasayan vatandaslar 0850 305 01 53 numarali çagri merkezinin arayarak sosyal hizmet uzmanlari, psikologlar ve çocuk gelisimi uzmanlari tarafindan verilecek hizmet ile evlerinden çikmadan psikolojik destek alabilecek.

 

Psiko- Sosyal Destek Hatti Uzman Bir Kadro Ile Hizmet Vereye Basladi

 

Korona virüs salgini nedeniyle tüm dünyanin alisik olmadigi bir süreç ile karsi karsiya kaldigini vurgulayan Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem; “ Içinde bulundugumuz pandemi süreci insan yasamini tehdit etmesi nedeniyle birçok sosyolojik ve psikolojik sorunu da beraberinde getirdi. Daha önce hiç duymadiklari bir hastalik riski ile karsi karsiya kalan vatandaslarimiz dogal olarak kaygi bozukluklari ve yogun bir stres ile karsi karsiya kaldilar. Biz de sosyal belediyecilik anlayisi ile vatandaslarimiza destek olabilmek amaci ile bir psiko- sosyal destek hatti kurduk. Vatandaslarimiz ihtiyaç duyduklari her an 0850 305 01 53 numarali çagri merkezimizi arayarak sosyal hizmet uzmanlarimizdan, psikologlarimizdan ve çocuk gelisimi uzmanlarimizdan ücretsiz olarak yardim alabilecekler. Uzun süre evden çikmamaktan ve aile bireyleriyle uzun süre bir arada kalmaktan kaynaklanan ailevi problemler, ya da pandemi sürecinin yarattigi belirsizlik nedeni ile olusan gelecek kaygisi gibi sorunlarin çözümü için uzmanlarimizdan destek alabilecekler. Biz yasamin içinde bulunan her türlü sorunun çözümünde tüm imkanlarimiz ile vatandasimizin yanindayiz. Bu süreci dayanisma içinde, hep birlikte atlatacagiz” ifadelerini kullandi.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli